Bota

Zuckerberg: Apple dhe Google të luajnë një rol më të madh në sigurinë e fëmijëve!

Shkruar nga Liberale

Zuckerberg: Apple dhe Google të luajnë një rol më të

Themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, ka shkuar në kongres me një vizion të qartë – se Apple dhe Google mund të luajnë një rol më të madh në mbajtjen e fëmijëve jashtë platformave ose për t’u siguruar që ata të kenë përvoja të përshtatshme për moshën në aplikacionet sociale.

Zuckerberg thotë se dyqanet e aplikacioneve të Apple dhe Google mund të jenë vendi “më i lehtë” dhe “i duhuri” për të kontrolluar moshën e përdoruesve të fëmijëve ose për të lejuar prindërit të verifikojnë veten, në vend që të ngarkojnë ID në shumë aplikacione të ndryshme.

Ai shton se nëse dyqanet e aplikacioneve të dy gjigantëve tashmë kërkojnë pëlqimin e prindërve kur fëmijët bëjnë pagesa në aplikacione, “duhet të jetë shumë e parëndësishme të miratohet një ligj që u kërkon atyre ta bëjnë atë në mënyrë që prindërit të kenë kontrollin sa herë që një fëmijë shkarkon një aplikacion dhe ofron pëlqimin për këtë”.

Poll
SHQIPENGLISH