Globi

Venecia “e mërzitur” nga turistët, nga 110 mijë hyrje sot, 8 mijë me pagesë. Kaos në identifikimin e turistëve!

Shkruar nga Liberale

Venecia “e mërzitur” nga turistët, nga 110 mijë hyrje

Mbi 80 mijë vizitorë të regjistruar në platformën online (https://cda.ve.it/it/). Por vetëm një në dhjetë paguan 5 euro: të tjerët u regjistruan, por për disa arsye janë të përjashtuar si jo turistë (sepse ishin venecianë, punëtorë, studentë etj).

Venecia po eksperimenton një taksë për mysafirët. Pas këtij eksperimenti, Bashkia do të vlerësojë nëse do të zgjasë iniciativën edhe për muajt në vijim. “Numrat e parë janë në përputhje me pritshmëritë tona – komenton këshilltarja e turizmit, Simone Venturini – Dhe të cilat mendojmë se do të rriten në orët e ardhshme. Edhe ata 30 mijë turistë që qëndrojnë natën, mysafirë të ambienteve akomoduese, nuk janë të gjithë. Nga vlerësimet tona ato duhet të jenë midis 40 dhe 45 mijë. Shumë do të regjistrohen në momentin e fundit. E njëjta gjë do të ndodhë edhe për udhëtarët ditorë, të cilët vendosin në bazë të motit”.

Me pak fjalë, një pamje në zhvillim, por që në fund do të japë të dhëna të caktuara. “Dhe ky është një fakt përçarës i kontributit – nënvizon këshilltari – nuk është vetëm një mjet për të dekurajuar ardhjet në ditët më kritike, që mbetet objektivi ynë i parë, por do të na lejojë të kemi shifra të caktuara, jo vlerësime. në numrin e njerëzve që do të mbërrijnë në një ditë të caktuar. Venecia do të jetë qyteti i parë në botë që do të ketë këtë mundësi, gjë që do të na lejojë të planifikojmë më mirë pritjen”. Këshilltari rithekson se ky start-up është eksperimental: “Ne kemi këtë mundësi për të bërë një sistem që nuk është provuar kurrë më parë. Për shumë vite nuk është bërë asgjë kundër mbiturizmit. Kjo administratë po përpiqet”.

/Liberale.al/

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH