Globi

Studim i ri: Tatuazhet forcojnë sistemin imunitar

Shkruar nga Liberale

Studim i ri: Tatuazhet forcojnë sistemin imunitar

Ndërkohë, një linjë sekondare e mbrojtjes e quajtur një përgjigje adaptive shkakton krijimin e proteinave specifike imunoglobulinë që do të qarkullojnë në rrjedhën e gjakut për të mbrojtur kundër viruseve që futen në organizëm. Në vitin 2016, Christopher Lynn dhe kolegët e tij testuan pështymën e njerëzve për imunoglobulinën para dhe pas seancave të tatuazheve.

Ata zbuluan se njerëzit që kishin më shumë përvojë në tatuazhe, panë nivele më të larta të imunoglobulinave pas seancës, duke sugjeruar një reagim më të fortë imunitar për ata me një numër më të madh tatuazhesh. Pra, këto qeliza, duke u ngacmuar shpesh dhe duke qenë gjatë gjithë kohës aktive, krijojnë një “mur mbrojtës” kundrejt çdo bakteri ose virusi të mundshëm, duke minimizuar kështu sëmundjet nga të cilat mund të preket organizmi.

Edhe pse tatuazhet janë diçka e zakonshme, në disa vende të botës nuk është e njëjta gjë. Megjithatë, ka vende ku mund të futeni në telashe të mëdha nëse keni tutazhe. Diçka e tillë mund të gjendet në Burma ose Sri Lanka. Edhe pse tatuazhet janë të pranueshme, ekziston një përjashtim. Është e ndaluar të pikturohet Buda në trupin e dikujt, pasi kjo konsiderohet e paligjshme.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH