Globi

Një gjarpër shfaqet në portën e një shtëpie afër kryeqytetit italian. Eksperti: Mos kini frikë, por mos i kapni

Shkruar nga Liberale

Një gjarpër shfaqet në portën e një shtëpie

Një gjarpër ka alarmuar pronarin e një shtëpie në periferi të Romës. Ditë më parë, zvarraniku u pa i mbështjellë rreth kangjellave të një shtëpie në Palombara Sabina, duke krijuar momente paniku tek banorët. “Ne e kapëm dhe e sollëm përsëri në lëndinë - thotë një grua - por disa ditë më vonë pamë dy gjarpërinj të tjerë pranë murit. Madje njëri prej tyre ngriti kokën dhe “kapja” e tij ishte e vështirë”.

 Çfarë ndodhi

Bëhet fjalë për një gjarpër miu, një zvarranik jo helmues dhe prania e tij është raportuar disa herë edhe në kryeqytet. Një gjarpër që konsiderohet themelor për ekosistemin pasi nuk ushqehet vetëm me insekte, por mbi të gjitha me brejtës, të pranishëm përgjatë rrugëve të Romës. «Shpesh - shpjegon Andrea Lunerti - ata kërkojnë vende të përkohshme fshehjeje: megjithëse është komplekse për disa njerëz që janë të tmerruar nga prania e tyre, në përgjithësi, ne duhet t'i lëmë të qetë, sepse së shpejti do të rifitojnë habitatin e tyre natyror dhe do të largohen nga hapësirat tona”.

Gjatë javëve të fundit, një tjetër zvarranik kishte hyrë në shtëpinë private të të moshuarve "Clinica Parioli". Një gjarpër miu - një tjetër - ishte strehuar mes dollapëve dhe orendive, duke shkaktuar momente frike mes personelit shëndetësor. “Ne marrim thirrje të shumta gjatë ditës: duhet të respektojmë gjithmonë – thotë etologu – frikën e të tjerëve, por stina është shumë e nxehtë dhe do të jetë e tillë gjatë muajve të ardhshëm”.

Poll
SHQIPENGLISH