Globi

Letra e parë e vulosur pullë postare pritet të dalë në ankand, mund të shitet deri në 2.5 milion dollarë

Shkruar nga Liberale

Letra e parë e vulosur pullë postare pritet të dalë në

Letra e parë e dërguar me një pullë ngjitëse të parapaguar do të dalë në ankand dhe sipas vlerësimeve të hershme mund të shitet deri në 2.5 milionë dollarë.

Kjo është dërguar 183 vjet më parë dhe ka një vulë ‘Penny Black’ në këndin e sipërm djathtas të zarfit.

Në fakt, kjo është pulla e parë e lëshuar në Britani si dhe në të gjithë botën që paraqet në profil Mbretëreshën Victoria të Mbretërisë së Bashkuar në një sfond të zi.

Zarfi tregon dy data në të cilat u dërgua me postë: 2 maj 1840 dhe 4 maj 1840. Në datën e parë, një dërgues i panjohur ia dërgoi letrën nga Londra William Blenkinsop J., i cili jetonte dhe punonte në Bedlington, Angli.

Tani Sotheby’s po organizon një ankand në Nju Jork më 2 shkurt për të shitur dosjen 183-vjeçare.

“Ne e marrim si të mirëqenë sot lehtësinë me të cilën mund të lidhemi pa probleme me miqtë dhe të dashurit pothuajse menjëherë nga kudo në botë,” thotë Richard Austin, kreu i librave dhe dorëshkrimeve në Sotheby’s.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH