Globi

Ky është vendi i parë në Azinë juglindore që legalizon martesat e të njëjtit seks!

Shkruar nga Liberale

Ky është vendi i parë në Azinë juglindore që

Tajlanda bëhet vendi i parë në Azinë Juglindore që legalizon martesat e të njëjtit seks, pasi Senati i mbretërisë miratoi një projekt-ligj për barazinë martesore të martën, me mbështetësit që e quajtën atë një “hap monumental përpara për të drejtat e LGBTQ+”.

Senati votoi me shumicë dërrmuese në favor të miratimit të projektligjit pas leximit përfundimtar, me 130 senatorë që votuan pro. Vetëm katër anëtarë e kundërshtuan projektligjin.

Projektligji kërkon ende miratimin nga mbreti përpara se barazia e martesës të bëhet realitet në Tajlandë, por ky proces konsiderohet një formalitet. Ligji më pas do të hyjë në fuqi 120 ditë pasi të botohet në gazetën mbretërore.

Rezultati i votimit do të thotë që Tajlanda do të bëhet vetëm vendi i tretë në Azi që lejon barazinë martesore pasi  Tajvani legalizoi  martesën e të njëjtit seks në 2019 dhe Nepalin në 2023.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH