Globi

Kopertina e The ECONOMIST/ Është Europa gati?

Shkruar nga Liberale

Kopertina e The ECONOMIST/ Është Europa gati?

Rusia po bëhet më e rrezikshme, Amerika është më pak e besueshme dhe Evropa mbetet e papërgatitur. Problemi është thënë thjesht, por shkalla e zgjidhjes është e vështirë për t'u kuptuar!”, thuhet në artikullin kryesor të kopertinës  së The Ecobnomist.

“Marrëveshjet e sigurisë të bazuara nga NATO që dolën nga Lufta e Dytë Botërore - dhe kanë penguar një të tretë - janë aq shumë pjesë e strukturës së Evropës sa që ribërja e tyre do të jetë një detyrë e madhe!”

“Udhëheqësit evropianë duhet urgjentisht të heqin dorë nga vetëkënaqësia e tyre post-sovjetike. Kjo nënkupton rritjen e shpenzimeve të mbrojtjes në një nivel që nuk është parë në dekada, rivendosjen e traditave ushtarake të neglizhuara, ristrukturimin e industrive të armëve dhe përgatitjen për një luftë të mundshme!”

“Kontinenti duhet të marrë masa para se të jetë tepër vonë”.

The Economist në artikull analizon hapat që duhet të ndërmarrë Evropa-dhe pse thotë se është jetike që veprimi të fillojë tani.

Kopertina e The ECONOMIST/ Është Europa gati?

 

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH