Globi

Profosori i Ekonomisë me diplomë të dytë false kujdesej për ‘shkencën’, përfundon në gjyq për mashtrim

Shkruar nga Liberale
Profosori i Ekonomisë me diplomë të dytë false kujdesej

Sergio Barile, profesor i ekonomisë dhe menaxhimit të biznesit në Universitetin Sapienza, është kthyer në lajm. Profesori, pasi u dërgua në gjyq për nxitje të gënjeshtrës ideologjike, është tërhequr nga pjesëmarrja në konkurs për kualifikimet shkencore kombëtare të Italisë.

Ky komision duhet të vendosë përshtatshmërinë e mësuesve të universitetit për mësimdhënie dhe Barile është një nga pesë anëtarët. Në mjedisin universitar përhapja e lajmit ka ngritur polemika dhe kjo për të shkuarën e profesorit. Barile është dërguar në gjyq dhe gjyqi ndaj tij do të nisë shkurtin e ardhshëm. Në thelb, është një çështje që lidhet me gradën e tij të dytë në Fizikë.

Në vitin 2003 profesori vendosi të merrte një kualifikim të ri «duke kërkuar - shpjegon avokati Generoso Pagliarulo - që të njiheshin disa provime nga diploma e tij e mëparshme në Shkenca Kompjuterike».

Një procedurë e parashikuar me ligj. “Pas disa vitesh - shton juristi - Universiteti e njofton se i janë njohur provimet dhe se mund të marrë provimin e diplomës. Klienti im, dua ta theksoj këtë, i kishte kërkuar sekretariatit të verifikonte që provimet e mbartura në kursin e mëparshëm mund të njihej dhe kështu u bë”. Kreditet abonohen por Barile ndërpret studimet. Por e njëjta gjë nuk vlen për adhuruesin e tij, i cili po ashtu i lindur në të njëjtën ditë, kryen njëkohësisht aktivitetin e tij universitar. Në thelb, profesor Barile do të marrte një diplomë në fizikë pa e pasur, megjithatë, për një provim të vetëm. /LIberale.al/

Poll
SHQIPENGLISH