Aktualitet

Michel: Këshilli Evropian vendosi të nisë negociatat e anëtarësimit me Ukrainën dhe Moldavinë

Shkruar nga Liberale
Michel: Këshilli Evropian vendosi të nisë negociatat e
“Këshilli Evropian ka vendosur të fillojë negociatat e anëtarësimit me Ukrainën dhe Moldavinë,” thotë Presidenti i Këshillit Evropian, Charles Michel, në një postim në Platformën X.

The European Council has decided to open accession negotiations with Ukraine & Moldova. #EUCO granted candidate status to Georgia. And the EU will open negotiations with Bosnia and Herzegovina once the necessary degree of compliance with the membership criteria is reached and…

— Charles Michel (@CharlesMichel) December 14, 2023 Ai gjithashtu vuri në dukje se Këshilli Evropian ka vendosur t’i japë Gjeorgjisë statusin e vendit kandidat dhe se BE-ja do të fillojë negociatat me Bosnje-Hercegovinën pasi të arrihet shkalla e nevojshme e pajtueshmërisë me kriteret e pranimit, ndërsa i ka bërë thirrje Komisionit të paraqesë një raport deri në mars me qëllim të marrjes së një vendimi të tillë. Charles Michel flet për “një mesazh të qartë shprese për popullin e tyre dhe për kontinentin tonë“.  

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH