Globi

SHBA: Gjykata e Lartë do të shqyrtojë çështjen e pilulës së abortit

Shkruar nga Liberale
SHBA: Gjykata e Lartë do të shqyrtojë çështjen e

Gjykata e Lartë e SHBA -së njoftoi sot se do të mblidhet për të shqyrtuar pilulën e diskutueshme të abortit, e cila përdoret në më shumë se 50% të aborteve në SHBA .

Gjykata e Lartë do të mblidhet për të vendosur mbi një vendim të gjykatës së apelit që vendosi kufizime në përdorimin e pilulës së abortit , një masë që mund të zbatohet në të gjitha shtetet e SHBA, por aktualisht është pezull.

Gjykata e Lartë, e dominuar nga gjyqtarët konservatorë, do ta shqyrtojë çështjen në muajt e ardhshëm me synimin për të marrë një vendim deri në fund të seancës së saj vjetore në qershor.

Presidenti demokrat i SHBA Joe Biden së shpejti bëri të ditur se ai është “fortësisht i përkushtuar” për të mbrojtur mundësinë e abortit në SHBA, në një deklaratë për shtyp të Shtëpisë së Bardhë .

Nëse vendimi i gjykatës së apelit, i dhënë në gusht në New Orleans , mbahet në fuqi, ai kryesisht do të përkthehet në një kthim në një kufi maksimal prej shtatë javësh shtatzënie në vend të 10 javëve që një grua të përfitojë nga ndërprerja e shtatzënisë, një ndalim. për dërgimin me postë të pilulës së abortit dhe rivendosjen e detyrimit për të përshkruar vetëm nga mjeku.

Liberale Newsroom

Poll
SHQIPENGLISH